Visningar: 844
17 0
Tid att läsa:1 Minuter, 5 Sekunder

Potatisen är nu färdig att skördas. Potatisen kommer att fortsätta att växa till sig två veckor EFTER att blasten vissnat ner. Detta betyder att potatisen i vår åker fortfarande växer. Det är bra då den på sina håll är rätt ynklig. Vi uppmanar nu till självplock med start på lördag. Viktigt att följa dessa instruktioner till punkt och pricka för att minimera ideella arbetsinsatser. 

  • Börja skörda på fältet närmast Näktergalsvägen
  • Skörda radvis. Alltså skörda en hel rad innan nästa påbörjas
  • Blast lägges i de framställda pallkragarna (två st)
  • Grön potatis ska inte ätas men plockas upp från åkern och slänges hemma

 Jag placerar min grep inne under taket på bron. Men bäst är om ni medtager egen grep/spade så kan fler vara verksamma på åkern samtidigt. Rekommenderar att initialt bara skörda för dagens eller morgondagens tänkta konsumtion och att skörd för eventuell lagring senareläggs för att ge större potatis. Tänk på att inte lagra gröna, skadade och/eller blöta potatisar. Sist men verkligen inte minst. Tanken är att så frön i slutet av oktober för en blivande blomsteräng. För att maximera möjligheten att maskinellt slå denna på sensommaren nästa år, vänligen plocka upp stenar som kommer i dagen vid potatisskörden (knytnävsstora och uppåt) och lägg dem i samlade rösen bredvid grusgången.