Visningar: 470
5 0
Tid att läsa:1 Minuter, 52 Sekunder

Älvnäs Bouleturnering 2023

Vi gratulerar vinnarna i Älvnäs Bouleturnering 2023

Veronica & Ronar Silfur!

Turneringsresultat och laguppställning

Grupp 1 är färdiga med sina matcher och vi gratulerar
Lasse och Helena Egenäs till gruppvinsten!

Grupp 2 är färdiga med sina matcher och vi gratulerar
Anna och Patrik Leander till gruppvinsten!

Grupp 3 är färdiga och vi gratulerar
Ronar och Veronica Silfur till gruppvinsten!

SMS är utskickat till de vinnande lagen.

De tre vinnande lagen möter varandra (alla mot alla vid samma tillfälle)
och det lag som har mest poäng vinner turneringen.

Grupper

Grupp 1

Lasse och Helena Egenäs gruppvinnare

Grupp 2

Anna och Patrik Leander gruppvinnare

Grupp 3

Ronar och Veronica Silfur gruppvinnare

Information om turneringen

Tanken är sedan att varje runda i turneringen avklaras under en tvåveckorsperiod – beroende lite på hur många lag som anmäler sig. Vi kommer att ha föreslagna matchtider (för att förenkla planeringen) och kommer därför reservera 2 tider varje dag (förmiddag och kväll) på bokningsschemat vid banan. Skulle ingen av dessa tider passa för de lag som skall spela är det naturligtvis fritt att komma överens om, och spela, en annan tid.

Då vi fått ihop tre grupper totalt blir finalen mellan tre lag… därmed kommer alla möta alla – och det lag som fått ihop mest poäng vinner.

Vi hoppas att ni, som vi, tycker att detta kan vara ett trevligt sätt att träffa och umgås med nya och gamla ansikten, skapa ännu större gemenskap i Älvnäs – och såklart njuta av en roliga  matcher och en spännande men väldigt avslappnad turnering. Vi ses på banan!

Lite om Boule…

Boule, även känt som ”petanque”, är ett klassiskt spel som har utövats i århundraden i Frankrike och andra delar av världen. Det är ett roligt och utmanande spel som kräver skicklighet, strategi och lite tur. 

Boule handlar ytterst om precision och noggrannhet och spelarna tävlar om att kasta metallkulor så nära som möjligt en liten trälboll, kallad ”cochonnet” eller ”jack”.

Spelet är lätt att lära sig, men svårt att bemästra, vilket gör det till en fantastisk aktivitet för spelare i alla åldrar och på alla nivåer. Boule kan spelas i en mängd olika miljöer och är ett socialt spel som uppmuntrar till interaktion och vänlig konkurrens mellan spelare.