Älvnäsfestivalen den 26 augusti!


I år är det dags igen för en kul och trevlig dag för alla oss i Älvnäs. Vi har som vanligt aktiviteter under dagen och band som spelar på kvällen i anknytning till den öppna puben och samlingslokalen på ängen. I år blir det gammelbilstävling, helikopterflyg, knatteloppet för barnen, mat, dryck och fika samt Popology som spelar under kvällen. Vi har haft fyra tidigare Älvnäsfestivaler och de har arrangerats vart tredje år. I år är det Royne Carlsson och Hans Christiansen som är huvudansvariga för Älvnäsfestivalen. Tidigare år har vi haft ett antal sponsorer som ställt upp och det behöver vi även i år. Vi kör en öppen förfrågan om den hjälp vi behöver för att kunna genomföra Älvnäsfestivalen. Vi har en budget på 60 000:- och behöver hjälp med att få ihop alla slantar.

Det är kvällsaktiviteten som kostar mest, med band och scen. Hur vi ligger till kommer vi att redovisa under en flik på hemsidan. Återigen ett jättetack till alla er som bidrog 2014 och gjorde Älvnäsfestivalen möjlig.

Vi har tidigare haft en hoppborg för barnen som varit mycket uppskattad. Är det någon av er som har koll eller kontakter på en sådan och kan få den till oss under Älvnäsfestivalen vore det toppen. Alla bra förslag till liknande aktiviteter för barnen välkomnas och det är i huvudsak ni som kan hjälpa till med att slutföra så det kommer på plats vi vil komma i kontakt med.

Som alla de tidigare åren är vi helt och hållet beroende av att få sponsringhjälp till Älvnäsfestivalen. Utan alla fina bidrag blir det helt enkelt ingen festival.

Är du företagare och kan hjälpa till med 3000:- mot en liten reklamplats och en faktura på beloppet är det toppen. Du som är privatperson får naturligtvis också hjälpa till om det är möjligt med 500:- till 1000:-. Privatpersoner betalar till konto PG 4718992-3, eller swish 1235356373 och märk med Älvnäsfestivalen.

Det här är ingenting som alla kan eller måste vara med på. För att få ihop Älvnäsfestivalen är vi helt och hållet beroende av detta. Har man en slant över i bolaget eller kan bidra privat utan att det svider så vill vi jättegärna ha er hjälp och stöd att genomföra en riktigt kul och trevlig dag för oss alla boende i Älvnäs.

Vi ser fram emot ert deltagande den 26 augusti.

Jag kommer i vanlig ordning att tjata lite extra på några av er och hoppas på bra respons genom att ni själva kontaktar mig på telefon eller mail.

Royne Carlsson

070-557 53 56

Med vänlig hälsning

Royne Carlsson

Sponsoransvarig

Styrelsen för Älvnäs Väg-och tomtägarförening


Om du vill ha ett loppisbord ska du skicka ett mail till Jennie Björk, och berätta det.
Bord och allt du behöver tar du med dig själv. Vi behöver bara planera utrymmet.

Om du vill vara med i gammelbilsracet ska du anmäla dig till Hasse. Berätta vad du har för bil och lite enkla fakta runt bilen.

Om du vill anmäla ditt barn till Älvnäsloppet ska du maila till Cecilia Widegren som tillsammans med sin man Anders ansvarar för loppen. I år kommer det att vara flera klasser.

Om du vill vara funktionär ska du anmäla dig till Hasse, eller Royne. Vi behöver ca 10 personer som kan hjälpa till i kafét, sälja biljetter till ansiktesmålningen, lotteriet, tipsrundorna, eventuell fiskdamm, vara med vid starten av gammelbilarna och kanske Älvnäsloppet, sätta upp tält, bord och stolar och sedan ta ner allting dagen efter, etc.

Berätta också om du kan hjälpa till hel- eller halvdag. Älvnäsfestivalen, dagpasset, håller på mellan 11.00 och 17.00. Sedan börjar kvällsövningarna kl 19.00 då mat serveras för de som önskas, puben öppnar och kl 20.00 börjar bandet att spela. Vi håller på till 23.00.